KUIDAS ENNAST “PIKEMAKS” RIIETADA

Lühikest kasvu neiuna tean, et kohati on väga keeruline leida endale riideid, mis ei paistaks kohmakana. Teatud esemed võivad väikest kasvu inimese seljas mõjuda visuaalselt halvasti – kehakuju komplimenteerimise asemel teevad selle laiaks ning ebamääraseks. Mina olen paras jupats – pikkust ainult 157 cm, seega mõistan seda mure täielikult. Oma kogemusest olen tähele pannud mõningaid nippe, mis aitavad pisikeste inimeste vaeva vähendada. 
 
Olgu öeldud, et inimene võib hea välja näha igas pikkuses ning kehakaalus. Minu tähelepanekuid ei tohi mitte mingil juhul võtta reeglina, vaid pigem sõbraliku soovitusena, kui tunned, et need sind aidata võiksid.

Millele keskenduda?

  • Jalanõude valimisel peaks peamine põhimõte olema see, et need ei oleks massiivsed. Kontsakingade puhul võiks valida isegi terava ninaga ning nahatooni variandi, mis visuaalselt jalgu pikendab. Töötab igas olukorras! Üleüldse tõstavad kontsad keha, kuid kõige mugavam alternatiiv on platvorm, mida tasuks eelistada eelkõige saabaste valikul.
  • Pükste ostmisel aja taga kõrge pihaga kitsaid mudeleid, mis teevad ka jalad visuaalselt pikemaks. Mina isiklikult eelistan teksade puhul tumedaid toone, sest need teevad jalad ka kitsamaks.
madala pihaga teksa vs kõrge pihaga
  • Seelikute puhul on hea nipp valida võimalusel a-sümmeetrilise lõikega variant, mis jällegi.. visuaalselt pikendab ning salendab jalgu. Ja nagu pükstegi puhul, eelistada kõrget vööosa.
lai seelik vs a-sümmeetriline
  • Pluuse soovitan sättida pükste või seeliku ääre sisse. Nii tunduvad jalad pikemad kui ülakeha.
särk pükste peal vs pükste sees
  • Kõik kehasse töödeldud lõikega jakid ning üleriided on sinu suurimad sõbrad. Need toovad kenasti figuuri välja, vastupidiselt sirge või laia tegumoega rõivastele, mille sisse on oht ära kaduda.
  • Toonide poolest on mõistlik eelistada üleni ühte tooni riietust. Vastasel juhul eri värvides riided justkui “lõikavad” su pooleks. Samuti olen tähele pannud, et näiteks värvilise pintsaku alla on mõistlik valida pluus ning alumine osa ühest toonist.
erinevad värvid vs ühes toonis

Mida vältida?

  • Suuremate motiivide puhul jälgi, et need ei oleks su rusikast suuremad. Samuti eelista horisontaalse triibumustri asemel vertikaalset – horisontaalne muudab su visuaalselt lühemaks ja laiemaks.
  • Massiivsete aksessuaaridega oled veel väiksem kui muidu. Laiad vööd on ka ohtlikud elemendid, sest võivad mõjuda kohmakalt.
  • Seelikute ja kleitide puhul väldi pikkust, mis ulatub põlvest allapoole kuni pahkluuni.
  • Jalanõud ei tohi olla massiivsed – näiteks laia ninaga saapad ei mõju hästi. Teisalt on platvorm hea, et anda juurde pikkust, kuid liiga paks platvorm tald viib su jalad kehaga võrreldes proportsioonist välja.

Pea meeles, et ka eksperimenteerimine ei ole tabu – minule isiklikult meeldib kanda ka nt ülesuuruses kampsuneid, kuid üldine pilt võiks olla tasakaalus – sellisel juhul panen kindlasti kitsad teksad. Pane endale sellest postitusest midagi kõrva taha hetkedeks, kui tundub, et maailm on lühikeste inimeste vastu ebaõiglane.

xoxo

If you found it educating, inspiring or motivating, you can share it with your friends:

elokumel

Leave a Reply

Your email address will not be published.